Denne lækre opskrift må man bare have! :3 Og spise til frokost :D
Den bløde, men sprøde dej kombineret med lækkert fyld! Det er bare sagen :D Man sidder i timerne og venter på at det bliver frikvarter så man kan tage denne lækre sag frem! :D Den er en dejlig oplevelse i sig selv!
Pirogger
10 stk.
500 g mel
240 g durummel
50 g gær
Ca. 2 1/2 dl lunkent vand
1 spsk. olivenolie
1. Opløs gæren i det lunke vand og tilsæt salt, durummel, hvedemel og olivenolie. Ælt det sammen til en glat og smidig dej.
2. Lad dejen hæve 2-4 timer i køleskab eller 1 time ved stuetemperatur.
3. Del dejen i 10 lige store stykker og udrul til tallerkenstore cirkler der lægges på en bageplade med bagepapir.
4. Fordel fyld på den ene halvdel af hver cirkel (se billede for forslag eller eksperimenter selv :D) Læg den anden halvdel over, og saml siderne ved at trykke dem sammen med en gaffel.
5. Pensl med sammenpisket æg, vand eller mælk.
6. Bag dem i ca. 25 min. midt i en 210 grader forvarmet ovn (varmluft 190 grader)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar