My cupcake

My cupcake

torsdag den 4. august 2011

Chokoladecupcakes med chokoladefrosting

Guldopskriften igen, passer også perfekt som muffins! Og så bliver de helt fantastiske med en omgang flot chokoladefrosting ovenpå! De smager ultralækre og man kan ikke få nok af dem! Og det gode ved muffins er at man har en hel kage for sig selv :D Jeg har snart lavet den her opskrift så mange gange at jeg nærmest kan den udenad :)

Chokolademuffins aka guldopskrift
(giver ca. 12 stk. eller mindre - dobbeltportion skader ikke ;D)


50 g smør
75 g sukker 
75 g farin 
1 æg
1 tsk. vaniljesukker
175 g hvedemel
30 g kakao
2 tsk. bagepulver
1 1/2 dl letmælk (jeg brugte bare skummetmælk)
1 dl kogende vand
100 g grofthakket mørkt chokolade

Tænd ovnen på 180 grader. Pisk smør, sukker og farin cremet og pisk æg og vaniljesukker i. Rør de tørre ingredienser sammen og sigt det i dejen (lidt ad gangen) skiftevis med mælk og vand. Det er okay at dejen er ret tynd i det ;) Vend chokoladen i og hæld dejen over i en bradepande. Bag kagerne midt i ovnen i ca. 12-15 min. Tiden kan variere meget, så hold øje med kagerne og mærk efter om de er færdige. 


Chokoladefrosting
250 g flormelis
25 g kakao
75 g smør
ca. 2 spsk. mælk


Bland flormelis og kakao og smuldr smørret i blandingen. Pisk først ved lav hastighed og tilsæt mælken lidt ad gangen. Pisk med højere hastighed til cremen er let og luftig - mindst 5 min. Hvis cremen er for flydende - tilsæt mere flormelis. Hvis cremen er for hård/for fast - tilsæt mere mælk. Sprøjt cremen ud fra en sprøjtepose på de afkølede muffins, som vist på billedet.










Velbekomme :D  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar