My cupcake

My cupcake

torsdag den 4. august 2011

Hjemmelavet kanelis med stikkelsbærkompot

Her til aften havde jeg besøg af mine bedsteforældre, så der skulle selvfølgelig laves dessert. I dag stod den på, som titlen beskriver, hjemmelavet kanelis med stikkelsbærkompot.
MUMS det var lækkert! :3 Selvom det ikke lige er det første man tænker på at sætte sammen - så var det faktisk en overraskende god kombination, som min søsters kæreste kommenterede :)
Stikkelsbærrene var friske fra en have og håndplukkede af mine to dejlige veninder; Christina og Louise <3 Tak for det!

Men her er opskriften så:
(Dessert til 6-8 personer)

  • Kanelis
  • store pasteuriseret æggeblomme
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • kornene af ½ stang vanilje
  • ½ liter Piskefløde 38%
  • 2 spsk stødt kanel
  • Stikkelsbærkompot
  • 200 g friske stikkelsbær
  • 100 g flormelis (ca. 2 dl)
  • ½ vaniljestang
  • Pynt
  • evt. chokolade





Kanelis: 
Æggeblommer, sukker og vaniljekorn piskes til tyk snaps. Piskefløde piskes til let skum. "Snapsen" og flødeskummet vendes forsigtigt sammen og hældes i en flad beholder, mens der drysses skiftevis med lidt stødt kanel. Denne skal danne en slags marmorering, når isen senere skal kugles op. Stilles straks i fryseren - minimum 4 timer.
Stikkelsbærkompot:
Alle ingredienserne koges op - ikke alt for stærk varme. Koges kun kort tid for at bevare lidt hele bær. Mos eventuelt et par bærrene, så lidt saft frigøres. Tag straks af varmen og afkøl kompotten let. Skal serveres lun, men kan naturligvis varmes igen inden servering.










Ved serveringen: 
Den lune stikkelsbærkompot fordeles i bunden af 6 dybe tallerkener. Den frosne kanelis skees/kugles op med en ske dyppet i kogende vand. Serveres straks






Ingen kommentarer:

Send en kommentar