Chokoladekage
(bliver en tynd kage som vist på billedet)
50 g smør (en fordel hvis smørret er lidt blødt inden)
75 g sukker
75 g farin
1 æg
1 tsk vaniljesukker
175 g hvedemel
30 g kakao
2 tsk. bagepulver
1 1/2 dl letmælk (jeg brugte bare skummetmælk)
1 dl kogende vand
100 gram grofthakket mørkt chokolade
Tænd ovnen på 180 grader. Pisk smør, sukker og farin cremet og pisk æg og vaniljesukker i. Rør de tørre ingredienser sammen og sigt det i dejen (lidt ad gangen) skiftevis med mælk og vand. Det er okay at dejen er ret tynd i det ;) Vend chokoladen i og hæld dejen over i en bradepande. Bag kagen midt i ovnen i ca. 10-20 min. Tiden kan variere meget så hold øje med kagen og mærk efter om den er færdig.
Vaniljecreme
1 dl cremefraiche 18 %
1 dl piskefløde
Vanillesukker
evt. flormelis
Pynt
Friske, pillede jordbær
Vaniljecreme
Rør cremefraiche sammen med letpisket flødeskum og smag til med vanillesukker. Hvis det stadigvæk ikke er sødt nok; smag til med flormelis :) Fordel det ud over den afkølede kage og pynt med evt. halve jordbær, afhængig af størrelse.
Tip:
Det er nødvendigvis ikke kun jordbær man kan bruge til denne opskrift. Mange andre bær - eller forskellige bær kan også bruges :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar